luni, 21 mai 2012

REteta NATURISTA


CURA CU ROSTOPASCA.

Cunoscută şi sub numele de „iarbă de negi”, planta cu mici flori galbene ajută la vindecarea multor afecţiuni. Care? Le vei descoperi imediat!
Puterile vindecătoare ale plantei sunt cunoscute încă din antichitate.
Medicina naturistă o recomandă şi astăzi în tratarea a peste 150 de boli, de la banale dermatoze până la infecţii virale şi diverse forme de cancer.
Are proprietăţi antispastice, fiind mai puţin toxică decât medicamentele, este bun vasodilatator coronarian, antimicotic, antitumoral, sedativ, descongestiv hepatic, antibiotic, cicatrizant. În plus, măreşte secreţia biliară.
Stimulează funcţia hepatică
Rostopasca este un excelent stimulent al funcţiei hepatice şi biliare.
În aceste afecţiuni, se administrează tratament sub formă de pulbere, câte un vârf de cuţit, de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu o săptămână pauză.
Tratamentul este eficient şi în hepatita virală A, B şi C, în acest caz tinctura de rostopască se asociază cu cea de anghinare.
Distruge tumorile
Cercetătorii ruşi şi ucraineni au descoperit că sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumori, face minuni.
Pulberea administrată intern ajută şi ea la distrugerea celulelor maligne din organism.
Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de două ori pe zi, în cure de două luni, cu pauze de trei săptămâni.
Combate negii şi herpesul
Pentru tratarea herpesului sau a negilor, se face o cură atât internă, cât şi externă.
Intern, se ia câte o linguriţă de tinctură de rostopască de trei ori pe zi, timp de 12 zile.
Extern, se combină în cantităţi egale tinctura de rostopască cu propolis şi se picură direct pe herpes sau pe negi, de patru-şase ori
pe zi.
Infuzia, indicată în pancreatită
Tratamentul cu infuzie de rostopască s-a dovedit eficient şi în pancreatită.
Se opăresc cinci grame de rostopască uscată şi mărunţită cu un litru de apă şi se lasă să infuzeze 12 ore, dar nu într-un vas metalic.
Se strecoară, se adaugă 200 g miere polifloră şi se bea din oră în oră. Cura se ţine două luni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu