marți, 20 martie 2012

Sa nu imbatranim...


Cele 7 „porunci" ale lui Ovidiu Bojor

1 Nu fi invidios! Un filosof antic spunea că invidia roade pe invidios precum rugina roade fierul. Maxima aceasta spune tot despre efectul acestui sentiment.

2 Nu lupta neloial pentru existenţă! În prezent, indivizii mai puţin înzestraţi intelectual îi răpun pe cei dotaţi superior sub aspect intelectual.

3 Nu fugi după bani! În caz contrar, vei ajunge să ai un stil de viaţă alert care antrenează după sine o alimentaţie improvizată şi vei face exces de stimulente şi de excitante.

4 Nu-ţi schimba brusc modul de viaţă! Se pot produce dereglări cu repercursiuni majore asupra organismului.

5 Nu te otrăvi! Nu fuma, nu consuma alcool şi evită alimentele produse prin mijloace chimice. 

6 Nu te îndepărta de natură! Nesocotirea conceptelor de bază ale celor zece porunci înseamnă îndepărtarea creaţie de Creator.

7 Nu greşi sub aspect etic şi religios! Aceste greşeli se răsfrâng asupra noastră şi ne scurtează viaţa.

Remediu antiastenie

Astenia de primăvară se manifestă prin stări de oboseală fizică şi psihică  sau, mai grav, prin depresie. Pentru a preveni astfel de stări trebuie să ne întărim sistemul imunitar. Iar cel mai bun remediu este tinctura de echinacea. Se recomandă cure de şapte zile, câte 25-30 de picături de două ori pe zi, cu pauză de şapte zile. În plus, consumaţi fructe şi legume care conţin vitamina C, un puternic antioxidant, şi luaţi suplimente cu Omega 3 şi cu Omega 6.

"Procesul de îmbătrânire devine vizibil după vârsta de 40 de ani. Şi este lent şi permanent. Cu alte cuvinte, după această vârstă, capacitatea funcţională a organismului scade cu 1% în fiecare an."

"Mulţi părinţi îşi îndoapă copiii cu mâncare şi cu dulciuri, însă ei nu ştiu că în primii doi ani ani de viaţă se formează ţesutul adipos."
CV
- Numele: Ovidiu Bojor
- Data şi locul naşterii: 1 noiembrie 1924, Reghin
- Starea civilă: Este căsătorit de 52 de ani, are doi copii
- Studiile şi cariera: l Institutul de Medicină şi Farmacie
- Preşedinte Patronatul Planta Romanica
- Membru al Academiei de Ştiinţe Medicale