miercuri, 13 mai 2009

Pelinul

Mai multe amanunte despre pelin si vinul care se face cu el in luna mai gasim in Gastronomicele lui Pastorel Teodoreanu, care a fost un iscusit oenolog.
Iarba care se foloseste o utilizeaza si francezii , facand absintul , diabolica mixtura , printre victimele caruia se numara poetii francezi Musset , Verlaine si altii. La romani , bautura este mai umana, fiind un vin " bun, usor , sec( gresesc cei ce-l fac din vinuri dulcege sau prea alcolice"

luni, 11 mai 2009

ciudat?!?

Am scris textul desore Masina mea de paine, si a disparut

Paine ,facuta de masina!


Acum este "la moda" sa faci painea acasa. Avand materia prima, si avand nevoie de paine fara sare , mi-am facut cadou de Pasti una de la firma Moulinex. Am stiut de la inceput ca nu are capacitate mare, maximum 750 gr. faina. Iese o singura paine... Deci pentru o familie de 3-4 persoane nu este potrivita. De asemeni forma painii este ciudata , cu mult miez si prismatica. In sfarsit, studiind "problema am ajuns la concluzia ca este buna masina pentru framantat, dar nu la copt". Dupa timpul de framantat se opreste, scot aluatul din masina il tranfer in cuptorul aragazului sau electric etc.Iese paine buna sau un aluat de pizza foarte bun. O pot coace cat doresc si cum doresc.